reloj

dimecres, 29 de febrer del 2012

postre de nadal rus

Ingredients 8 persones

Per a les planxes d'ametlla:
4 clares d'ou
4 cdas de sucre
4 cdas d'ametlles crues mòltes
4 cdas de Maizena
1 cdita de llevat en pols
Per a la crema:
3 rovells d'ou
8 cdas de sucre
3 cdas de Maizena
½ litre de llet
Ratlladura de llimona
100g de mantega
Sucre glas per empolvorar

Procediment

Batre les clares a punt de neu amb el sucre. Barrejar l'ametlla amb la maizena i afegir amb cura les clares, quan ja estiguin molt muntades. Folrar una safata de 25x35cm, aproximadament, amb paper greixat. Pintar amb mantega i enfarinar.
Estendre la pasta d'ametlla el més uniformement possible.
Coure a forn mig durant 20-25 minuts a 180 º C. Mentre es cou la crema, fer la crema de la manera:
Bullir la llet amb la ratlladura de llimona, batre els rovells amb la sucre, barrejada amb la maizena i coure al foc fins que espesseixi. S'afegeix la mantega a poc a poc i es deixa refredar.
Per muntar el pastís es parteix a la meitat la planxa de merenga d'ametlla, que acabada de sortir del forn s'haurà desenganxat del paper. Es col · loca una planxa sobre la font de servir, sobre la crema espessa i freda perquè quedi alta, i es tapa amb l'altra planxa. Escampar-hi sucre glacé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada